SELAMAT DATANG.......

Kamis, 10 September 2009

KISAH ROSE HIJAU

Selamat malam rakan2 semua & di mana saja berada...
hari ini ...saya nak cuba kongsi teaset bunga Rose hijau..yang saya pikir tak asing lagi pada mata kita semua..., tapi untuk saya ini memang satu benda asing yang baru saja saya dapatkan...memang saya sangat suka bangat dengan koleksi bunga rose hijau ini, apa lagi ia mempunya kenangan tersendiri dari seorang Aunty teman baik saya, yang di percayakan kepada saya untuk menjaganya..,..kenapa saya cakap macam ini karena menurut Aunty tu teaset nie sudah berumur dalam lebih kurang 40 tahun & ini adalah hadiah dari mak mertuanya semasa dia melangsungkan perkawinanya, jadi memang patut pun saya kena menjaganya dgn sebaik baiknya...,

Menurut Aunty tu ini saja yang masih tinggal....1 teko, 4 cawan, & 3 piring kecil. tapi untuk saya sudah sangat puas hati...terima kasih Aunty yer... semoga amal kebaikan Untie akan berlipat ganda..amiiinnn



Baiklah rakan2 cukup dulu untuk N3 saya kali ini yach..., nanti terlebih cakap pula saya nie..he..he...terima kasih & selamat berpuasa...juga selamat mempersiapkan diri untuk menyambut hari raya yang...sebentar saja lagi...

12 komentar:

Kak Ani mengatakan...

salam welly...
mmg cun la rose hijau ni...

tp yg turut menarik minat akak ialah alas meja 'roses' tu...itu dr kain atau plastik welly ? belinya di mana ?

Gee mengatakan...

Salam welly.

Untunglah welly. Akak cari cawannye sampai sekarang pun lum dapat lagi. Akak ade teko ngan platter saje.

umi_e mengatakan...

seronoknya welly... kak e suka sebab warna hijau ;)

Welly mengatakan...

Salam kembali K.Ani..apa khabar K.ani?

Alas meja roses itu ialah dari kain Elyza bukan plastik he..hee...dah berumur tu kak.

terima kasih yer K.Ani & selamat berpuasa

Welly mengatakan...

Salam kembali K.Gee

Betul tu kak...memang saya pun rasa sangat beruntung...sebab selama nie duk tengok rose warna hijau nie kad blog K.Gee & rakan yg lain hanya meleleh jer...eeeh tak sangka pula masa saya pergi pasar tadi & kawan saya tu ajak singgah di rumah Aunty nya...ternampak pula benda nie..dah jodoh agaknya yer kak...??
Okey K.Gee...terima kasih yer...

Welly mengatakan...

salm Umi...

Memang tak saya napikan Umi seronok betul saya hari ini. makanya tak sabar nak kongsi dgn Umi & rakan rakan ssemua..
Baiklah Umi..apapun terima kasih yer...

atty's mengatakan...

sweetnya set teko nie..
selamat berkenalan welly ..

Chempaqa mengatakan...

salam k.welly.chemp cuma ade platter & pinggan bulat jer..cunlah cawan tuh..mana rembat?teko nya lg cun..klau nak letgo..ingat2 chemp yer..hihihi

aj mengatakan...

hi welly, nak kata apa lagi...mmg cun set nih..betul kata kwn welly set ni mungkin sudah berumur 40 tahun sbb kakak aj pun ada set ini. Dia dapat hadiah semasa hari perkahwinan dia. So skarang dia pun dah kawin 40 tahun lebih..just imagine...waaaa....

Aj ada ibu sj anak2 x jumpa2 lagi...huhuhu.pelita pun cun

Welly mengatakan...

Salam kenal Atty...terima kasih karena sudi singgah blog saya ...& terima kasih karena sudi berkenalan dgn saya...jangan segan untuk singgah sini yer...pintu sentiasa terbuka untuk Atty & rakan2 yg lain...

Welly mengatakan...

Salam kembali Chempaqa...batuk dah okey ker?..
akak masih lagi sikit...

Rose hijau tu akak dapat dari Aunty teman baik akak ...kebetulan singgah rumah Aunty tu ternampak teko nie...lepas tu teman akak yg bagi tau kalau akak suka kumpul barang macam nie..jadi Aunty tu kata..kalau You mau ambil lah tapi kena ganti dgn teko yg biasa jer..sebab Aunty tu suka buat tea jika saudara datang..jadi jangan jeless yer dik oiii..he..he..tq

Welly mengatakan...

Hi juga Ajmah...

Naaa..jadi betul lah Aunty tu cakap kalau set ini dah berumur 40 tahun...mungkin masa tu lah set ini di keluarkan..betul tak Ajmah..
Tapi kan Ajmah saya tengok blog awak pun ada teko nya..?
Set Rose hijau nie memang cantikkan..tak jemu mata memandang..he..he...tq Ajamh

Poskan Komentar

Blog Widget by LinkWithin