SELAMAT DATANG.......

Minggu, 11 Oktober 2009

KOLEKSI PINGGAN LAMA....

Selamat malam rakan rakan semua...Jumpa lagi dalam N3 yang telah saya janjikan semalam yaitu Pinggan mangkuk bunga kecil yang menurut penjual tu dah berumur panjang nie.., betul ker tak betul umurnya nie dah panjang tapi tak apa..yang penting saya nak simpan juga set nie untuk koleksi saya.., tak tau nak letak mana selepas tangkap gbr nie..sebab kalau nak letak kad almari nie macam tak sesuai jer..sebab almari nie macam saya cakap semalam ada di ruang TV lantai atas. jadi terpaksa ler lepas nie masuk kotak lagi..he..he..

Untuk Cik adik Yatt & juga rakan2 semua...ini lah pinggan yang saya maksud kan tu, tapi... mungkin menurut Yatt yg pakar dlm koleksi pinggan Antik nie...mungkin biasa jer lah bunga nya nie dik yer..?? tapi yang buat akak tergaman masa orang tu hantar kad rumah akak...jumlah nya nie...uuuhhh banyak sekali.., boleh juga lah kalau nak buat jamuan makan kalau untuk 30 atau 40 orang sebab pinggan lauk dgn pinggan makannya dikit sekali beda size nya...kalau terpecah pun mungkin tak sakit mana kalau di banding kan dgn RA tu..hu..hu...jangan bayangkan he..he..RA tu...takuuttt..

Baiklah rakan2 cukup dulu untuk N3 saya kali ini...& kalau seandai nya ada yang berkenan sila hubungi saya sebab menurut penjual tu set ini masih ada 2 stock lagi..., jadi siapa cepat dia dapat.., Oh yaa..rakan2 itu hari sebenarnya saya dah post dlm kedai mini antik saya ... tapi masa tu gbr dikit jer sebab masa tu belum cuci lagi..jadi lepas cuci & susun ini lah jadi nya..jadi sila Jamu mata yer..tapi kalau tak kenan sila tutup mata jer yer..he..he..apapun terima kasih banyak2 untuk rakan yang sentiasa singgah & cuci mata kad rumah maya & kedai antik mini saya tu....permisiiiii...

2 komentar:

~Yatt~ mengatakan...

adussss kak welly..bab susun menyusun akak mmg da' bomb..kelass tau skill akak tu..kena banyak belajar dari akak..sweet ler akak munger dia tapi banyak sangat dlm set dia kan..kalau sesapa yg suka buat makan2 mmg sesuai..kalau akak jual sekali ngan lemari tu saya beli..plus khidmat susun menyusun pinggan mangkuk cawan teko lama tu..hehehe..gurau ajer akak.. ;)

Welly mengatakan...

hi Cik adik Yatt...

akak menyusun nie..kebetulan ada mood dikit..kalau tengah tak ada mood tu...sepah juga..apa lagi nie memang lemas akak di buatnya...sebab macam akak cakap pinggan nie tumpang sekejap jer kad almari nie..lepas tu kena masuk kotak balek..tak ada tempat.., apa nak buat biar kita abadikan dulu gbr nya nie..lepas tu tak tau bila nak keluar balek dari kuarantin nya..tu..he..he..
Betul juga apa yg Yatt cakap tu..set nie memang sesuai untuk orang yg rajin buat jamuan makan kecil2an.., kalau akak ada tempat letak mau nya akak ambil 2 sets senang kalau nak adakan jamuan makan tu..tapi akak nie memang malas nak buat sebab kurang pandai melayan orang..jadi bukannya saya nie sombong yer rakan2..sebab takut terlebih pula...he..he..
Okey cik adik...terima kasih banyak2 yer...ada masa kita jumpa lagi di luar alam maya nie...byeeee laling

Poskan Komentar

Blog Widget by LinkWithin