SELAMAT DATANG.......

Selasa, 01 September 2009

KISAH JAM KERAMIK LAMA

Salam Ramadhan untuk rakan rakan semua & di mana saja berada..Jumpa lagi untuk N3 saya yang kesekian kalinya ini...,
Baiklah rakan rakan semua, karena tak sabar rasanya nak kongsi kegembiraan jadi N3 saya kali ini saya cuba lari dulu dari koleksi dapur saya tu.., okey macam biasa ..layan jer yer..,

Maksud dari kegembiraan saya tu adalah mengenai cerita Jam dinding keramik tu jer..sebetulnya sangat sederhana sekali di mana Jam ini suami yang dapat beli dari satu kedai lama masa dia pergi ke pahang itu hari..tapi saya tak pasti mana satu tempat tu..yg jelasnya saya memang sangat2 happy ketika suami saya buka bungkusan surat khabar nie.., dalam diam tau pun suami saya nie apa yg saya suka.., terima kasih laling..he..he..

Sengaja saya tambahkan sudu kecil di bahagian bawah jam tu supaya nampak lah sedikit seri jam tu.

Yang buat saya terkejut tu..sebab pada jam tu ada sedikit emas tulin 24K, dengan semangatnya suami bercerita, menurut penjual tu jam nie dulu nya ada calar dikit makanya dia tampal lah dgn emas nie..nak lepas dah tak boleh jadi agaknya dah jodoh saya kod..he..he...

Nah rakan2 inilah bungkusan yang mula2 sekali masa jam ini suami bagi kepada saya, kotor & lusuh sekali..., tapi kalau rakan2 nak tau, sebab kalau menurut saya lah, saya lebih suka pada gbr ini maksudnya pada mula2 sekali jam ini datang (sebelum saya bersihkan) lagi nampak sekali antiknya.
Baik lah rakan2 cukup dulu untuk N3 saya kali ini & terima kasih.

10 komentar:

Gee mengatakan...

Salam Welly,

untung dapat benda yang cantik dan antik pulak tu.

azlina mengatakan...

salam welly...
yea lah welly jam tu kelihatan lebih cantik semasa sebelum di bersihkan nampak antiknya...

pn-iena mengatakan...

memang unik jam tu...sukanya... =)

Salmi mengatakan...

Salam welly, cantik jam tu..rajin asben welly shoppingkan welly barang2 antik camtu..sal yang was from Pahang pun all this while malas nak pegi masuk kedai kat my hometown..kuala lipis

Kedai mini antik mengatakan...

Salam kembali K.Gee

Betul tu K.Gee..memang saya pikir saya beruntung dapat benda nie..lagi tak sangka suami pula yg dapatkan nya..tq Yer K.Gee
(Aduuuu..Sorry K.Gee..bls komen nya dari kedai antik mini..tapi sama jer lah yer kak?

salam, W E L L Y

Kedai mini antik mengatakan...

salam kembali Azlina..

ya...menyesal pula saya bersihkan jam tu.., tapi kalau tak bersihkan nampak sekali habuk yang sdh melekat tu..nampak kotor sekali. tapi tak apa kena tunggu berapa tahun lagi tak payah lap biar nampak antik lagi..he..he..

Terima kasih,
W E L L Y

Kedai mini antik mengatakan...

Terima kasih Pn-Iena..betul tu nampak unik kan..?? memang saya sangat suka pada jam ini apa lagi ini adalah suami yang dapat kan..lepas nie kena jaga lah baik2..he..he..

salam ramadhan,
W E L L Y

Kedai mini antik mengatakan...

Salam kembali Salmi,

Ya..kebetulan itu hari suami ada hal pergi pahang jadi kebetulan lalu kad kedai nie jadi mungkin jam nie dah di takdirkan untuk saya jaga..jadi sekarang tambah lagi penghuni rumah saya nie..harap2 jam ini membawa tuah..he..he..

Terima kasih yer Salmi,

W E L L Y

~Yatt~ mengatakan...

salam kak welly..
sorry ye akak..dah lama tak tinggalkan komen pada n3 akak..hehe..
as for me..jam tu cantek sangat..dengan bunga roses yang simple but memikat..kalau belum dimakeover pun berseri & nampak keantikan dia kan..siap ada emas lagi kan..bertuah akak dapat miliki jam tu..
apapun akak..untung dapat cik abang yg sanggup buat apa saja utk isterinya yang tesayang...
p/s: akak tgk n3 saya hari nie..sy tunjuk oval bowl yg akak hadiahkan tu..thanks yea sis laling.. :-)

Welly mengatakan...

Salam kembali laling yatt

Tak apa dek oi..jangan risau, kadang2 nak masuk kad komen nie memang slow sekali.., & kadang2 masa akak nak bls komen nie pun selalu jer slow..
Kebetulan jer dik..Cik abang tu lalu kad kedai tu..& mungkin juga dah jodoh akak..tapi apapun akak memang happy sangat sebab cik abang akak tu memahami apa yg saya suka...
Akak dah tengok N3 awak tu...memang cantik sekali & lagi lagi ada nama akak tersenarai dalam story tu,,,waaahh..akak memang terharu..sekali..mekasih yer cik adik.., walaupun akak kadang2 akak tak tinggal kan komen tapi akak selalu jer..tengok blok awak..sebab apa akak nak komen selain perkataan meleleh & jeles..jadi akak diam jer lah.., teruskan dik koleksi awak tu memang akak tabiiiikkk gila..
okey laling..selamat berpuasa ada masa kita jumpa lagi yer..tq

Poskan Komentar

Blog Widget by LinkWithin